Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

YO!CAMP 2021
Na Vysočině proběhl druhý ročník YO!CAMPu pro mladé organizátory závodů, trenéry a mapaře. Kromě přednášek se zajímavými hosty (Radim Hošek, Jan Exner, Pavel Kubát, Adéla Indráková a Luděk Finstrle) proběhly také workshopy. Výsledkem jednoho z nich jsou mimo jiné i aktivity v těchto metodických listech. Zprávu o průběhu kempu si můžete přečíst na webu ČSOS.

Dotace od Ministerstva obrany ČR
Pro rok 2022 opět vyhlašuje Ministerstvo obrany výběrová řízení ve 4 dotačních programech: Rozvoj vojenských tradic, Péče o válečné veterány, Příprava občanů k obraně státu a Podpora branně-sportovních a technických aktivit obyvatelstva. Termín k elektronickému podání žádostí je stanoven do 30. září 2021.

Metodické pomůcky v OBchůdku
Na nově vytvořeném e-shopu Českého svazu orientačních sportů lze zakoupit některé tréninkové pomůcky např.: Vrstevnice, Můj první O-deník nebo Obrmapu, jejíž rozšíření najdete v tomto díle Metodických listů. 

Co vám chybí v Metodice ČSOS?
Metodická rada v rámci podzimních závodů rozjela osvětovou kampaň pro rozšíření povědomí o existenci Metodického portálu a online přípravy. V rámci toho vznikla také anketa, kde se členové ČSOS (trenéři, závodníci, pořadatelé, rodiče,...) mohou vyjářit k metodické práci ČSOS. Uvítáme jakékoliv dotazy a podněty.

Anketu naleznete pod tímto odkazem.

 

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Pochvaly u dětí - uznávaný hokejový trenér, kouč, manažer a pedagog Marian Jelínek se proslavil dlouholetou spoluprací s Jaromírem Jágrem. Své zkušenosti z vrcholového sportu sdílí na přednáškách a konferencích, ale i v rámci osobního koučinku. Pro SportMentor připravil kurz MOTIVACE, ve kterém se dozvíte, jak motivovat a vést děti ke sportu, aby naplno projevily svůj talent.

Mapa a vrstevnice - Pochopení vrstevnic je jednou z nejnáročnějších mapových dovedností. Souvisí velmi úzce se schopností abstraktního myšlení. Ale i to se dá trénovat. V poradně Sporticusu se dočtete, jak na to.

Děkujeme Martinu Štoudkovi (ASU) za zpracování aktivity O-smisměrka.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2021 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to klimpl.petr@seznam.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp