Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

 
Nové metodické materiály pro pořadatele
Na Metodickém portálu ČSOS nově najdete manuál Finance v IS ORIS


Metodické středy
Ve dvacátém dílu představil Pavel Košárek cíle a průběh 8. - 11.- tréninkového cyklu. Přednášku si můžete pustit ze záznamu na YouTube kanále ČSOS

YO!Camp 2021

Na konci srpna se v RS Nesměř uskuteční týdenní kemp plný přednášek, workshopů a besed pro mladé orienťáky ve věku 15 – 23 let. Akce je zaměřena na nadšené orientační běžce, kteří mají zájem o další stranu orientačního běhu – pořádání závodů, mapování nebo trénování svěřenců. Přihlášky byly spuštěny 17. března, více informací v ORISu.

Zažít orienťák
Byl spuštěn nový web www.zazitorientak.cz, kde naleznete nabídku výukových programů v projektu Zažij svůj domov a také kompletní podklady k jejich realizaci. Na webu ČSOS byl zveřejněn článek o projektu a také můžete zhlédnout video na Youtube kanále ČSOS.

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Václav Šňupárek - rozhovor Forum - orientační běžec, student Fyzioterapie na UK FTVS, a zároveň profesionální cyklista. Jako první Čech získal místo ve slavné cyklistické stáji Team Novo Nordisk, kde jsou členy jen diabetici. Sám byl diagnostikován diabetem 1. typu před třemi roky, ale výkonnostní sport nejen pro sebe vnímá jako vhodný doplněk k nemoci.

Jiří Dostál - podcast Přes Příkop  - v dalším díle podcastu Českého olympijského výboru si Zdeněk Haník a Jan Hloch pozvali Jiřího Dostála, který vede Centrum sportovní medicíny, kde pomáhají českým olympionikům hledat jejich maxima. Dnešní hobby i profesionální sportovci podle něj neumí cítit své tělo. Místo toho spoléhají na nejrůznější senzory. Jaké je přežít vlastní smrt? Poznamená roční výpadek dětský sport? Nejen na tyto otázky dostanete odpověď v tomto rozhovoru.

Děkujeme moc Evě Kaškové, Pavle Vokálové (obě CHA) za poskytnutí metodických materiálů.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2021 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to redakce@o-news.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp