Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

 
Nové metodické materiály pro pořadatele
Na Metodickém portálu ČSOS nově najdete manuál Startovní vlny v ORISu. A aktualizovaný návod na aplikaci iOrienteering včetně dalších užitečných odkazů.


Výdej pomůcek
V sobotu 1. května je možné vyzvednout si na Valné hromadě ČSOS pomůcky, o které si kluby v průběhu roku žádaly - zejména Obrmapa a Vrstevnice, případně i další metodické materiály (pexesa, diplomy apod.) Vše po předchozí domluvě na metodika@orientacnisporty.cz

Metodické středy
V devatenáctém dílu představil Pavel Košárek cíle a průběh 7. tréninkového cyklu. Přednášku si můžete pustit ze záznamu na YouTube kanále ČSOS. Náměty na další zajímavé hosty a témata Metodických střed uvítáme na metodika@orientacnisporty.cz.

YO!Camp 2021

Na konci srpna se v RS Nesměř uskuteční týdenní kemp plný přednášek, workshopů a besed pro mladé orienťáky ve věku 15 – 23 let. Akce je zaměřena na nadšené orientační běžce, kteří mají zájem o další stranu orientačního běhu – pořádání závodů, mapování nebo trénování svěřenců. Přihlášky byly spuštěny 17. března, více informací v ORISu.

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy pro trénink Vašich svěřenců.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Jan Kocbach - podcast Radia O-Ringen - norský orientační běžec, zakladatel webu World of Orientering a datový analytik hovořil v podcastu s Perem Forsbergem. Jan pracuje v “Olympiatoppen”, což je norské středisko vrcholového sportu, kde analyzuje datové soubory špičkových norských sportovců. Rozhovor je v angličtině.

#FTVScience - Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy spustila na svém YouTube kanále vedle online tréninků také projekt #FTVScience, ve kterém představují vědci aktuální témata v oblasti sportu. V prvním díle hovořil Doc. Michal Šteffl, Ph.D. o hlavních aspektech cvičení se seniory. Druhý díl byl naopak věnován dětem - Doc. PhDr. Martin Musálek, Ph.D. v něm hovořil o dětské obezitě.

Děkujeme moc Evě Kaškové, Pavle Vokálové (obě CHA) a Zuzce Jedličkové (SHK) za poskytnutí metodických materiálů.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2021 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to redakce@o-news.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp