Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

 
Můj první O-deník
Vychází Můj první O-deník, pracovní sešit pro děti od 6 let do 12 let, ve kterém si mohou evidovat své tréninkové aktivity a spočítat, kolik kontrol v průběhu roku najdou. Na každý měsíc je čeká speciální orienťácký úkol. Nechybí ani unikátní o-samolepky jako odměna za řádně vyplněné listy. Objednat deník můžete společně s O-knihou 2020 zde. První rozesílka deníků proběhne koncem října pro objednávky do 20. října.


Metodický seminář trenérů
Poslední listopadový víkend proběhne metodický seminář trenérů. Sobota bude teoretická a bude probíhat online, neděle bude věnována praktické části. Na programu jsou přednášky o rozvoji silových schopností, navigačních technikách v OB a elektronickém tréninkovém deníku pro OB. Celý program a další informace najdete na metodickém portálu a v ORISu.

Školení začínajících kartografů
Mapová rada plánuje uspořádat Školení začínajících kartografů OB až po zlepšení epidemiologické situace, tedy v průběhu roku mimo tradiční listopadový termín. Předběžný zájem můžete vyjádřit v ORISu.


Srovnávací testy mládeže
Letošních srovnávacích testů se zúčastnilo 285 závodníků a závodnic. Výsledky 3 km a O-400 naleznete na stránkách reprezentace, kde se do konce října objeví i celkové výsledky.

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy pro trénink Vašich svěřenců.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Instagram Miloše Nykodýma - český reprezentant přichystal na svém profilu soutěž, ve které měli soutěžící za úkol nakreslit do mapy podle videa postup úzkými uličkami v portugalském městě Mira. Zvládnete to také?


Yvette Tulip Hlaváčková - držitelka světového rekordu v přeplavání kanálu La Manche vydala dvanáct let po ukončení kariéry knihu Odsouzená talentem, ve které hodnotí svou sportovní kariéru jako ztrátu času, která jí vzala dětství i ženství.

Poděkování

Děkujeme Pavle Horové za poskytnutí její bakalářské práce na téma léčby a prevence poranění hlezenního kloubu u orientačních běžců.

Rádi uvítáme materiály a postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Copyright © 2020 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

Email Marketing Powered by Mailchimp